Tekniken i närradion   RDS   Montaget av nya sändarutrustningen   Start av sändaren!   Old teknik   
 


 
Den vanligaste förekommande användningen av R.D.S Encoder är visning av Radiostationens namn i radiomottagarens display. Detta fungerar under förutsättning att det är en vanlig RDS radio. Det är standard i dagens moderna bilradioapparater. Andra användningsområden för RDS är trafikinformation. Denna funktion fungerar om den är aktiverad på din radio.

Med R.D.S Encoder installerad till sändaren går det lättare för dig att hitta RadioKBA 95,2 MHz i din display på radion bland alla de frekvenser som finns.
Redan från början när vi installerade vår egna sändarutrustning fanns önskemålet om en R
.D.S Encoder.
Nu är den installerats och är igång fr.o.m. 090422.

Vi tackar Ulf på Radio Partille för hjälp med installationen.

 
R.D.S Encodern som är installerad kommer från Pira i Tjeckien. Många med oss har installerat denna modellen och de som är i gång i Sverige sen lång tid tillbaka är innehavarna mycket nöjda med resultatet.
För mer information besök Pira.cz (eng.)
 

 

Länkar till svenska maskinöversatta sidor:
RDS Encoder Pira
RDS Encoder - PIRA32
RDS Encoder Software
RDS Encoder Pira Support
RDS Encoder Schema

Bilden visar insidan av R.D.S Encodern storleken på den är  mindre än en stor tändsticksask! Liten och nätt men lika avancerad som de dyra 19" rackmonterade RDS apparaterna.

Med programmet Magic RDS programmerar man RDS exakt som man vill ha den inställd med visningar för stations ID, programpresentation, reklam m.m.

Hem
 

© Copyright Kungsbacka Närradioförening med ensamrätt. All användning eller kopiering av foto och text från våra sidor är förbjudet.