Radiomuseet: Olika radiostationer / studios historia i Kungsbacka.

Vi försöker sammanställa historik om radio -stationer / studios m.m. som finns eller har funnits i Kungsbacka och tänker publicera detta här efter hand som vi får in informationen.

Kungsbacka Radio/SAK | SAG Onsala/Vallda | Prikung | Kungsbacka Radioamatörer 
P4 Halland |


Norra Hallands Privatradioförening /PRIKUNG/

Komradio - Scannerfrekvenser

Privatradion var en radiokommunikation främst för båtfolket och bilburna på 27MHz bandet innan mobiltelefonen ens var påtänkt. Privatradion användes först i USA på 60-talet och spreds även till Sverige. Privatradioföreningar bildades snabbt över Sverige under -70 talet en av dem var PRIKUNG i Kungsbacka. En basstation fanns nästan i varje stad utmed Hallandskusten och dessa var bemannade på kvällar och helger främst under båtsäsongen. Många fick hjälp och kunde i olika situationer kontakta en basstation och som sedan kontaktade anhöriga eller sjöräddningen om det behövdes.

Vill du veta mer om privatradiobandet? >>>>27mhz.seFinns det mer information eller bilder är vi tacksam om ni kontaktar oss:
kontakt@radiokungsbacka.se 

 

Hem
 

© Copyright Kungsbacka Närradioförening med ensamrätt. All användning eller kopiering av foto och text från våra sidor är förbjudet.